maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Todd Johnson Automotive Photography

Bostonin taideinstituutista valmistunut Todd Johnson on pitkän uran tehnyt palkittu jenkkikuvaaja jonka erikoistumisalana on ollut autot ja ns. "action" -kuvaaminen. Pitkän linjan miehenä Johnsonin ura autokuvaamisen parissa on alkanut jo 25 vuotta sitten. Aluksi valmistumisensa jälkeen Todd työskenteli Clint Clemensin helmoissa 8 vuoden periodin assarina, jonka jälkeen muutto yhdysvaltain länsirannikolle oli edessä. Muuton jälkeen Todd Johnson aloitti työskentelyn omilla siivillään Culver Cityssä, Californiassa.

Koska Johnson pitää tuotannon langat päälinjoiltaan omissa käsissään scouttaamalla kuvauspaikat henkilökohtaisesti, moni AD pitää häntä projekteissaan ehdottomana ykköskuvaajana. Kuvausmiljöiden valitsemisen lisäksi miehellä riittää aina uusia ideoita kulloinkin työstettävien projektien suhteen. Valon käyttäytyminen voimakkaasti muotoilluilla metallipinnoilla on miehen erikoisosaamisen keskeisintä aluetta.

Johnsonin ura mittavissa projekteissa antaa parhaat eväät ongemien ratkomiseen nykytuotannoissa. Huipputasolla sitoutuminen projekteihin sataprosenttisesti ja ennakkosuunnitteluun täysillä uppoutuminen antaa parhaat eväät ongelmien kohtaamiseen myös työstämisvaiheessa kentällä. Suurimpia asiakkaita miehellä ovat olleet Harley-Davidson ja Toyota USA. Toyotan kamppiksista Todd on päässyt lyömään kätensä mm. seuraaviin malleihin: Sequoia, RAV4, New Tacoma, PreRunner, Supra, Solara, Camry, Land Cruiser, Avalon, T100, Celica ja Tercel.

Harrikan osalta yhteistyö Carmichael Lynchin kanssa on johtanut tuotekatalogikuvauksiin vuosina 1997 ja 1999. Näistä Harrikalle tehdyistä duuneista on palkintona tärähtänyt mm. tuplapalkinto IAAA:lta, kansainvälinen tunnustus Cannesista, ARCHIVE:n palkinto, Print Magazine palkinto, Advertising Age palkinto, Kelly Awards palkinto, Communication Arts palkinto sekä American Advertising palkinto. Todd Johnson on myös eräs kaikkien aikojen tunnustetuimmista Harley-Davidson kuvaajista. Raskaan metallisen alan kuvaamisen rinnalla hän kuvaa sivuprojekteinaan ehkä vähän yllättäenkin häitä.

Johnson on tehnyt mainontaa Californiassa myös seuraaville valmistajille: Opel, Suzuki, Coca-Cola, Kodak, Mazda, Infiniti, Nissan, Mercedes, Sea-Doo, Mack Trucks, Wired, Polaris, Mitsubishi, Honda, Mercury ja BF Goodrich.

Galleriaan: http://www.tjphoto.com
Pictures: © Todd Johnson & © Max Fallon (Unauthorized use prohibited.)

t. Hannu