maanantaina, elokuuta 20, 2007

Canon EOS 40D

Canon tuo markkinoille uuden EOS 40D -järjestelmäkameran edistyneille kuvauksen harrastajille ja puoliammattilaisille. Siinä on 10,1 megapikselin CMOS-kenno, sarjavalotusnopeus 6,5 kuvaa sekunnissa, uusi automaattitarkennusjärjestelmä sekä 3,0 tuuman nestekidenäyttö, jossa on suoran etsinkuvan katseluominaisuus.

Kamerassa on käytetty uutta, ammattimarkkinoille suunnatun EOS 1D Mark III -mallin yhteydessä aiemmin tänä vuonna esiteltyä EOS-tekniikkaa. Canonin DIGIC III -prosessorin toiminta on nopeaa, värintoistoa on parannettu ja kamera käynnistyy lähes välittömästi. Yhdysrakenteinen EOS-kennonpuhdistusjärjestelmä torjuu pölyä, ja tukeva magnesiumseosrunko tekee kamerasta säätä ja käyttöä kestävän.

Tärkeimmät ominaisuudet:
- 10,1 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS-kenno
- Sarjavalotus 6,5 kuvaa/s, jopa 75 suurta JPEG-kuvaa
- Uusi automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on 9 ristikkäistyyppistä anturia
- DIGIC III –prosessori ja yhdysrakenteinen EOS-kennonpuhdistusjärjestelmä
- 3,0 tuuman nestekidenäyttö, jossa voidaan katsoa suoraa etsinkuvaa
- Suuri ja selkeä etsin
- Muokattavat kuvatyyliasetukset

Uutta pikselitekniikkaa

Canonin kolmannen sukupolven CMOS-kenno ottaa välimatkaa edeltäjiinsä uudenlaisilla pikseleillä, jotka vähentävät kohinan minimiin. EOS 40D säilyttää hyvän kuvanlaadun aina ISO 1600 –herkkyyteen asti. ISO-herkkyys on myös laajennettavissa arvoon H:3200. Ominaisuus on hyödyllinen tilanteissa, joissa salamaa ei saa tai ei voi käyttää. Ensisijaisen huippuvalontoistotilan ansiosta esimerkiksi häitä ja maisemia yli ISO 200 -herkkyydellä kuvattaessa voidaan korostaa kirkkaiden kohtien dynaamista aluetta – morsiuspuvun, pilvien ja muiden vaaleiden kohteiden yksityiskohdat toistuvat sävykkäinä myös kuvissa. DIGIC III -prosessori mahdollistaa 6,5 kuvan sarjakuvauksen sekunnissa, ja kuvapuskurin ansiosta 75 suuren JPEG-kuvan (17 RAW-kuvan) käsittely onnistuu ilman taukoa. Kuvat käsitellään 14-bittisesti, mikä lisää värisyvyyttä ja mahdollistaa tarkan värintoiston ja luonnolliset väriliukumat.

Merkittävä parannus EOS 40D -mallissa on sen uusi 9 pisteen ristikkäistyyppinen automaattitarkennusjärjestelmä. Kaikki 9 automaattitarkennuspistettä pystyvät tarkentamaan sekä vaaka- että pystysuunnassa. Käyttäjien pyynnöstä automaattitarkennuksen voi käynnistää peukalolla automaattitarkennuksen painikkeesta (AF-ON). Suoran etsinkuvan katselutila helpottaa hankalassa asennossa kuvaamista, esimerkiksi makrotason kuvausta maan tasalla tai kuvaamista jalustan kanssa. 3,0 tuuman nestekidenäyttö näyttää suoraa etsinkuvaa, johon voi valita ristikkoviivanäytön ja tosiaikaisen, kuvan valotusta simuloivan histogrammin. Suoran etsikukuvan katselutilassa automaattitarkennuksen painikkeen voi asettaa kääntämään kameran peili hetkellisesti ja käynnistämään automaattitarkennus. Studioympäristössä suoran etsinkuvan etäkatselu antaa kuvaajalle mahdollisuuden sommitella kuvauskohdetta, säätää asetuksia ja ottaa kuvan tietokoneelta mukana toimitetun EOS-apuohjelmiston avulla.

Mahdollisuus käyttäjäkohtaiseen räätälöintiin

EOS 40D voidaan säätää täydellisesti vastaamaan valokuvaajan kuvausmieltymyksiä. Tilanvalinnassa on kolme paikkaa käyttäjän määrittämille asetuksille, jolloin kuvaaja voi siirtyä hetkessä kuvausasetuksesta toiseen. Uudella, kuvaajan omalla valikkotoiminnolla kameran käyttäjä pääsee siirtymään nopeasti usein käytettämiinsä asetuksiin, ja 24 mukautetun toiminnon avulla kameran toimintoja ja painikkeita voi säätää itselleen sopiviksi.

Järjestelmän lisävarusteiden käyttö on helppoa, sillä Speedlite 580EX II -salamalaitteen ja uuden langattoman PFT-E3-tiedostolähettimen asetuksia voidaan ohjata suoraan nestekidenäytöstä. Lähetin on suunniteltu käytettäväksi yhdessä EOS 40D:n kanssa, ja se mahdollistaa nopean kuvansiirron FTP-etäpalvelimille sekä kaksisuuntaisen PTP- ja HTTP-tietoyhteyden. HTTP-tilassa etäkäyttäjät voivat painaa laukaisinta tai ladata kuvia kamerasta Internet-selainikkunan kautta. PTP-tilaa voidaan käyttää langattomaan etäkäyttöön EOS 40D:n ja mukana toimitetun EOS-apuohjelmiston kanssa. Pidemmissä kuvauksissa PFT-E3-tiedostolähetin voidaan liittää suoraan ulkoiseen kovalevyasemaan (HDD). Jos lähetin kytketään kannettavaan GPS-laitteeseen, kuvan aika ja paikka lisätään automaattisesti jokaiseen kuvaan EXIF-tietona.

EOS 40D:n mukana toimitetaan monipuolinen ohjelmistopaketti, joka on omiaan nopeuttamaan valokuvaajan työtä. Ohjelmistoihin kuuluu muun muassa Digital Photo Professional (DPP), tehokas RAW-muunto-ohjelma, joka tarjoaa kaikki tarpeelliset välineet RAW-kuvankäsittelyyn. DPP toimii yhdessä kameratoimintojen, esimerkiksi pölynpoistotietojärjestelmän ja kuvatyylien, kanssa. Käyttäjät voivat luoda omia kuvatyylejään mukana toimitetun kuvatyylien muokkaustyökalun Picture Style Editorin avulla. Kamerassa on myös EOS Utility -apuohjelma, ImageBrowser/ZoomBrowser sekä PhotoStitch.

Uuden EOS 40D:n toimitukset alkavat Suomessa syyskuussa 2007. Kameran hinta asettuu 1550 euron tasoon.

http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d/index.html

4 Comments:

Blogger Kutunluu said...

1550e on ilmeisesti Canonin suositushinta, mutta esim. Top Shot ottaa jo 40D varauksia hintaan 1297e.

Myös 1DsMk3 8850e hinta on laskenut siellä 7897e. Nämä varmaan tulevat aika nopeasti yleiseksi hintatasoksi Suomessa.

9:29 ap.  
Blogger Milan Kolarovic said...

Oliko tämä topshotin mainos? Jos oli, niin huono sellainen - sillä verkkokauppa.com myy 40D:tä 1199 eur hintaan ja 1Ds mk3:sta 7399 eur hintaan.

2:04 ap.  
Blogger RapsonGT said...

Verkkokaupassakin on piiiitkä toimitusaika. Muualta saa jo maanantaina.

1:12 ap.  
Blogger Alek Sander said...

Canon 40D on ollut kyllä toimiva valinta ja ominaisuudet sekä käyttömukavuus aivan loistavat!

12:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home