keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

10mm F2.8 EX DC Fisheye HSM, tarkennusta..

Sain parikin kommenttia tuosta Sigman täyden aukon tarkkuudesta. Otin tänään joitain testikuvia vastaavalla setillä kuin viikonloppuna ja täytyy todeta että on se lasi täydellä aukolla tarkempi. :)
Mutta jotain outoa tuossa on, ehkä nimenomaan tarkennuksen kanssa. Kokeillessani tuota uudestaan sain alkuun yhtä tuhruisia kuvia kalenterin sivusta kuin aiemmin. Laitoin parisenttisen kirjan kalenterin alle ja sitten tulikin jo terävämpi kuva kun tarkennusetäisyys muuttui. Testissä siis kamera oli täydellä aukolla, Av-tilassa, ja automaattitarkennuksessa jalustalla + lankalaukaisimella laukaistuna.

Kannattaa ehkä varautua tuon lasin kanssa joko säätöreissuun kameran kanssa (muistelen että tälläistä tapahtuu Sigman lasien kanssa helpommin kuin Canonin omien lasien kanssa) tai sitten käsintarkennukseen lähikuvauksessa.

Olin viikonloppuna eräässä tilaisuudessaa ja otin linssillä sieltä kuvia, tähän muutama esimerkin vuoksi. Kuvaukset käsivaralta, ISO-1600 ja täydellä aukolla jolloin valotusajat olivat järkevämpiä (1/30..1/50) .. :)
Vaikka linssi vääristääkin helposti paljon niin havaitsin sen olevan tuollaisessa hyvinkin käyttökelpoinen.
t.
Vesku