sunnuntai, toukokuuta 28, 2006

Ohjelmaa sadepaivien varalle

Do your homework! Mikaan ei ole niin hyodyllista kuin harjoitella oman kameran ja linssien toimintoja kotona ennen kuin lahtee ulos kuvaamaan. Ja paras aika harjoitteluun on silloin kun ulkona pyryttaa ihan simona taikka keli on muutoin vaan liian ikava ulkoutumiseen. Jos kokinlahjoja on vahaankaan siunaantunut, voi kokeilut aloittaa esim. ruualla. Ruuan kuvaaminen kannattaa ehdottomasti aloittaa sellaisen ison ikkunan aaressa josta ei paista aurinko suoraan sisaan. Yhdella peililla taikka reflektorilla saa jo varsin nayttavaa jalkea aikaiseksi. Kuvaaminen kannattaa aloittaa asettamalla annokset ikkunan eteen ja kuvata vastavaloon koska se tuo ruuan muodot paremmin esiin. Varjokohtia voi availla niilta osin missa valoa tarvitaan ruuan etupuolella. Myos kaikenlaiset pienesineet kuten esim. kellot ja muut pienehkot tavarat ovat sangen mukavia kuvauskohteita. Kuvausalustoina voi kayttaa kasteltuja kivilevyja ym. luonnollista materiaalia.

Myos isompia juttuja kuten esim. kaiuttimia ja vaikkapa kokonaisia sisatilojen taltioimisia kannattaa ehdottomasti harkita. Nykyaan nopeaan yleistynyt teema on sinertavat ja vaaleilla huonekaluilla sisustetut tilat, joita on yleensa viela reilusti ylivalotettu. Valaisun ja kuvaustekniikan kanssa kannattaa tulla tutuksi, koska sita taatusti tulevaisuudessa kysytaan asiakkaiden taholta. Sisatiloissa kuvaamisen haastavuutta lisaavat erilaiset valaistukset ja varsinkin sekavalo. Samoin ahtaissa sisatiloissa tyoskenneltaessa kannattaa tutustua jo etukateen erilaisiin ohjelmistoihin joilla linssivaaristymia saa korjattua ja mosaiikkina kuvattuja kokonaisuuksia helposti automaattitoimintein liitettya yhteen. Sadepaivinakin hommia siis pitaisi riittaa.

Linssivaaristymista helposti eroon:
PTLens

Panoraamat ja tilkkutakit kasaan:
PTGui

t. Hannu

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kivoja juttuja, kuten myös nuo ohjelmat, ainoa vain, että varsinkin tuo PTGui on vain Wintoosalle. Itse olisin MAC käyttäjänä ollut iloinen, että sitä olisi ollut saatavilla myös MAC:lle. Mutta, näillä mennään. Hyvä blogi, täytyy seurata

11:55 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Macille löytyy vastaava erinomainen ohjelma, PTMac:

http://www.kekus.com/software/ptmac.html

8:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home