keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Horsemanilta uusia tuotteita

Horseman SW-DII Pro
Horseman on julkistanut parannetun version aiemmin tänä vuonna julkaistusta SW-D kamerastaan. Uusi malli kantaa nimeä SW-DII Pro. Uusi versio on entistäkin parempi, sen takalaudan rakennetta on muutettu digiperien laajempaa vaihdeltavuutta silmällä pitäen. Muutamia kameran rakennetta koskevia juttuja on myös modifioitu. Parannukset koskevat lähinnä sivuttaissiirtojen tekemistä. Muutos on tehty siirtämällä jalustakierre kameran etuosaan takaosan sijasta. Tällöin digiperäosalla on vapaampi liikuteltavuus sommitteluun puuttumatta.

Yksi tärkeimmistä muutoksista on se että uudelle MkII versiolle kelpaa nykyisin Hasselblad V -kiinnityksen lisäksi Hasselblad H -kiinnityksellä ja Mamiyan 645 -kiinnityksellä varustetut digiperät. Resoluution puutteesta kuvat siis eivät ainakaan tule kärsimään. Hasselilta löytyy periä nykyään 39 megapikseliin asti. SW-DII Prossa on perän siirroista johtuen todella erinomaiset mahdollisuudet kuvien tikkaamiseen myöhemmin toisiinsa softalla kiinni. Tämä siis jos ilmenee vieläkin leveämpään ja tarkempaan kuvaan tarvetta. Horseman SW-DII Pro painaa 900 grammaa.

Horseman LD Pro
Hevosmies julkaisi myös uuden LD Pro paljesysteemin. LD Pro on varustettu kameran peräosaan lisätyllä sivuttaiskiskolla jonka avulla kameraan voidaan kiinnittää digiperä taikka jonka avulla kamerasta tulee aito 4x5" laakafilmikamera niin haluttaessa. LD Pro:hon käyvät mm. Phase One, Leaf, Imacon ja Sinar -merkkiset digiperät. Palkeen siirrot takaavat ammattilaisten vaatimat kuvanlaadulliset ominaisuudet. LD Pron käyttäjän on helppoa hallita syväterävysalueita, vääristymiä ja siirtoja. Myös LD Prolle kelpaa SW-DII tavoin Hasselblad V ja -H sekä Mamiyan 645 kiinnityksellä varustetut digiperät.

LD Prossa sivuttaissiirtojen tekeminen on helppoa. Swing ja tilt toiminnot kattavat 360 astetta, nostoa ja laskua voidaan tehdä 30mm, samoin kuin siirtoja horisontaalisesti 30mm per suuntaansa. Takakiskosta (Main Frame Drive System) on myös hyötyä silloin kun halutaan tikata kuvia pystysuorasti yhteen. Takalaudan liikkeitä voidaan lisätä jopa 40mm silloin kun halutaan lisää tavaraa pystysuoraan. Tällöin tarkennus ja terävyysalue pysyy koko ajan samana koska takalautaa ei tarvitse käännellä. Horseman LD Pro painaa 4,4 kg.

Horseman 3D
Kolmas uutukaisista on Horseman 3D stereokamera jonka toimitukset jälleenmyyjille ovatkin jo alkaneet. Kamera on suunniteltu nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamista silmällä pitäen. Kameralla voi kuvata kohteita joita ei aiemmin ole pystytty stereokameralla toistamaan. Lintuja, autoja, vesipisaroita jne. Tämä johtuu kameran nopeammasta sulkimesta (24mm x 65mm metal focal plane) joka tarjoaa jopa 1/1000 sek valotusnopeuden. Mikään ei kiellä käyttämästä kameraa myös perinteisempään kuvaamiseen, stereokameroita käytetään ulkomailla varsin yleisesti hää-, lapsi- ja lemmikkieläimien kuvaamisessa. Stereokameroita hyödynnetään myös silloin tällöin tieteellisissä tutkimuksissa ja rikosten selvittelyssä.

Horseman 3D mittaetsinkamerassa on muiden stereokameroiden tapaan tuplaoptiikat eli kaksi 38 mm f/2.8 kiinteää objektiivia. AE puoliautomatiikka takaa onnistuneet kuvat monissa erilaisissa tilanteissa. Filminkelaus on 3D:ssa automaattinen. Kamera painaa 900 grammaa.

Kuvat: Horseman USA

t. Hannu