tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Lensbaby 3G

Lensababy-linssistä on esitelty uusi mallisto Photokinassa. 3G-mallistossa on mukana lukitukset joiden avulla linssi saadaan pysymään halutussa asennossa. Lukituksen jälkeen on mahdollista tehdä vielä hienosäätöjä haluttuun tarkennukseen ja terävään alueeseen.

Lensbaby on erikoinen linssi jonka avulla saadaan kuvan yhdestä, valitusta, alueesta tarkka samalla kun muut alueet jäävät epäteräviksi, epäterävyyden kasvaessa terävästä kuva-alueesta lähtien. Tämä eroaa tavallisesta linssistä jossa terävyysalue on tietyllä , tarkennetulla, etäisyydellä ja sen syväterävyysalueella.

Lensbaby onkin pahimmillaan kokeilijan linssi. Sillä saa omasta mielestään taiteellista jälkeä helposti mutta oikein käytettynä jälki on myös näyttävää useammankin katselijan mielestä. Terävyysalueen hallintaa hyödyntämällä voi häiritsevän taustan keskeltä nostaa kohteen esille ilman jälkikäsittelyä. Lensbaby on yksi väline tälläisen toteuttamiseen järkkäreissä.

Linssin polttoväli on noin 50mm (kinokoossa), tarkennus on pelkästään käsiavusteinen, aukko on suurimmillaan F2 ja lyhyin tarkennusetäisyys on noin 30.5 cm. Lensbaby on kevyt (n. 160g) ja tulee olemaan saatavilla eri bajonetteihin: Canon EF, Nikon F, Olympus 4/3rds/Panasonic, Pentax K/Samsung, Sony Alpha/Minolta Maxxum.

Lisätietoa: Lensbabies.com

t.Vesku