sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Timecatcher(s)

Timecatcher on seitsemän nuoren ja varsin tasokkaan maisemakuvaajan nettiyhteisö. Porukan valokuvaajat pyrkivät tuottamaan mahdollisimman kauniita ja täydellisyyttä hipovia maisemakuvia. Yhteisön jäsenistä neljä on amerikkalaisia, yksi heppu on Kanadasta ja loput kaksi tulevat brittein saarilta.

Kuvauspaikat vaihtelevat paljon, suurin osa kuvista on otettu jenkeissä. Mukaan mahtuu silti paljon Kanadaa, Väli-Amerikkaa, Eurooppaa, Australiaa sekä Uutta Seelantia. Timecatcherin valokuvaajia ovat: Patrick Di Fruscia, Adam Burton, Francis Cailles, Ian Cameron, Kenneth Kwan, Jay Patel ja Marc Adamus. Timecatcherin sivut ovat varsin komeat ja käyttäjäystävälliset. Valotuksista löytyy paljon hyödyllistä informaatiota varsinkin maisemakuvausta silmällä pitäen. Harmaa-, puoliharmaa-, puoliväri- ja polarisaatiosuotimien käyttö maisemakuvissa on nykypäivänä varsin yleistä. Aukko ja valotustiedot ovat selkästi esillä vaikka kysymyksessä olisi filmille taikka dialle kuvattu materiaali. Suotimien monipuolisesta käytöstä löytyy myös paljon informaatiota.

Poppoon toiseksi nuorin kuvaaja, vasta 25 vuotias Marc Adamus on joskus havainnollistanut miten paljon taustatyötä hän on valokuvataiteensa eteen jotunut tekemään. Tuhansia maileja uuvuttavaa patikointia ja sopivien kuvausmestojen jatkuvaa scouttaamista kamerareppu selässä. Palaamisia uudelleen ja uudestaan kerta toisensa jälkeen löydetyille alueille, sopiviin maagisiin sinisiin hetkiin tähtäävää ajoittamista.

Rankka raataminen kantaa aina jossain vaiheessa hedelmää kun luonto laittaa palapelin osaset omalla painollaan paikoilleen ja kuvaaja on ne kamera valmiina taltioimaan. Timecatcher sen jo itse nimenäkin kertoo...

http://www.timecatcher.com

t. Hannu