keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Photoshop Elements 5.0

Adobe ilmoitti 12.9. tulevasta Photoshop Elementsin versiosta. Lisää toiminnallisuutta on luvassa tiedostojen organisointiin, elementsin aikaisemmista versioista tuttuun helppokäyttöiseen kuvanmuokkaukseen sekä kuvien jakoon ja näytteillesaamiseksi.
Flashillä toteutettu albumi kuvien esittämiseksi on varmasti viihteellinen ja löytänee paikkansa ainakin kotialbumikuvien jakamisessa. Amerikan mantereen lomakuvat voi niputtaa karttaan jolloin kuvien näyttö tykiltä olohuoneessa saa ainakin ensimmäiset kerrat katselijat hereille. Ominaisuuksia jotka eivät varmastikkaan ole olleet monimutkaisia toteuttaa mutta saavat kuvien esittämiseen näyttävyyttä kun niitä käytetään harkiten.

Kuvien käsittelyäkään ei ole unohdettu. Ominaisuuksien listasta voisi nostaa esille Photarista tutun variationsin tyyppinen työkalun mustavalkokäännöksien helpottamiseksi, Magic Extractorin taustasta irroittamiseksi ja RAW-moottori tuntee useampia kameroita.

Photoshop Elements 5.0 vai Paint Shop Pro XI? Elementsillä luodaan helppojen korjauksien lisäksi näyttävää ulkoasua kuvien esittämistä silmällä pitäen kun taas PSP:n erikoisemmilla ominaisuuksilla saadaan kuviin erilaista näyttävyyttä. Kokeilkaa itse ja katsokaa mikä sopii teidän tarkoituksiinne parhaiten.

Adobe Photoshop for Windows

t. Vesku