keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006

Nikoniin ja Hasseliin Zeisseja Photokinassa

Tässä vähän listaa niistä Zeissin objektiiveista joita Zeiss esittelee Photokinassa. Nikon rungon omaavat ovat varsin mieluissaan siitä, että 4 huippulaatuista objektiivia 25 millisestä 100 milliseen on saatavilla suoraan Nikonin F-mountilla. Uusi 25 millinen ZF laajakulma tarjoaa laatua ja mielenkiintoisen ominaisuuden lähikuvaukseen. Sen lähin tarkennusetäisyys on 6cm etulinssistä. Pari uutta todella kovaa makrolasia (50mm ja 100mm) on nyt julkistettujen objektiivien joukossa. 50 millinen f/2 ZF on yksi nopeimmista makroista ja varustettu kelluvalla rakenteella. 100 millinen f/2 Makro-Planar taas on ensimmäinen tuotanto-objektiivi missä on sovellettu ARRI/ZEISS Master Prime -teknologiaa suoraan Hollywoodin elokuvateollisuudesta, tarjoten kuvaajalle ainutlaatuista helppoutta tarkennukseen ja kohteen eristämiseen taustasta.


Julkistukset Nikon F-mountiin:
Distagon T* 2,8/25 ZF
Distagon T* 2/35 ZF
Makro-Planar T* 2/50 ZF
Makro-Planar T* 2/100 ZF

Hasselbladiin julkaistiin uusia hienoja klassikko -optiikoita. Uusi tuoteperhe on saanut "ZV" -tunnuksen. Kolmen optiikan potretissa on todella kovamaineinen viisikymppinen laajis Distagon, 120 millinen maailman parhaimmaksi medium makroksi haukuttu Makro-Planar sekä telempi 180 millinen Sonnar. Putket ovat saaneet uuden hopeasatiinisen pintakäsittelyn. 50 millinen Distagon laajis pesee kaikki nykyiset tuotantofilmit resoluutiossaan. Todella rankka laajis esim. digiperän kaveriksi Hasselin nokalle.

Julkistukset Hasselbladiin:
Distagon T* 4/50 ZV
Makro-Planar T* 4/120 ZM
Sonnar T* 4/180 ZM

Zeiss Ikonkaan ei onneksi ilman uusia putkia jäänyt. Aiemman Ikon SW julkistuksen yhteydessä nähty uusi 18 millinen Distagon on todella passeli laajispötkö molempiin Ikon malleihin. Tämänkin optiikan kanssa voi filmin rajoittuneisuus tulla helposti vastaan. 21 millinen Biogon taas muuten vaan ihastuttaa kompaktilla koollaan.

Zeiss Ikon objektiivit:
C Biogon T* 4,5/21 ZM
Distagon T* 4/18 ZM

t. Pauli & Hannu