sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS

Sigma on julkistanut uuden yleiszoomin. Pitkä ja pimeä, eritoten telepää, objektiivi samalla polttovälillä kuin aikaisemminkin mutta tällä kertaa mukana on myös kuvanvakaaja joka tuo helpotusta putken hitauteen. Putki on suunnattu pelkästään kroppikertoimen kameroille (DC) joka on varmasti helpottanut linssin valmistusta.

Pitkä polttoväli tekee linssistä hyvin käyttökelpoisen yleislinssin. Kuvanvakaajan pitäisi tunnistaa automaattisesti milloin kyseessä on tärinä kuvatessa paikallaan olevaa kohdetta tai milloin kohdetta seurataan ja pyrkiä seurannassa kompensoimaan vain sitä liikesuuntaa joka aiheuttaa tärinän kuvaan. Putkessa on myös sisäinen tarkennus joten etulinssi ei pyöri tarkennettaessa.

Kuvanvakaaja yleensä heikentää kuvan laatua mutta Sigma on laittanut putkeen mukaan kaksi SLD (Special Low Dispersion) -elementtiä. Kannattaa katsella testejä putkesta kunhan se tulee markkinoille, jos tämä putki kiinnostaa ja päätellä sitten onko putki hinta/laatusuhteeltaan käypä.

Kuvanvakaaja antaa tälle objektiiville paljon enemmän käyttökohteita ja käytettävyyttä esimerkiksi lomaputkena, varsinkin jos hinta tulee olemaan riittävän alhainen. Liikettähän kuvanvakaaja ei pysäytä. Pelkäänpä kuitenkin että tämä putki tulee kuitenkin kuulumaan ns. suttuzoomien joukkoon, mutta jos kuvanvakaajan mukanaolo ei nosta hintaa liikaa on tällekin putkelle varmasti käyttäjänsä ja paikkansa. Laajakulman suurin aukko F3.5 yhdistettynä kuvanvakaajaan antaa jo mahdollisuuksia kuvata käsivaraltakin mukavasti.

Kuva: www.sigmaphoto.com

t.Vesku

Tunnisteet: ,