perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Move 'n Shoot

Move 'n shoot GmbH on vuonna 1994 perustettu ajoneuvojen ammattimaiseen mainoskuvaukseen tarkoitettuihin ratkaisuihin keskittynyt yritys. Firmalla on toimistot neljällä mantereella: Amerikassa, Etelä-Afrikassa, Euroopassa sekä Uudessa Seelannissa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Düsseldorfissa, Saksassa. Move 'n Shootin kamerajalustoja voidaan käyttää sekä still- että livekuvauksessa. Kamera voidaan telineiden avulla helposti kiinnittää tukevasti henkilöautoon, bussiin, rekkaan, moottoripyörään tai jopa polkupyörään. Move 'n Shootin trussityyliset kameratelineet ovat valmistettu erikoisvalmisteisesta alumiiniputkesta ja hiilikuidusta. Idea piilee siinä että autoa liikuteltaessa se on helpompi irrottaa taustasta koska itse kohde pysyy vakaana taustarakenteiden sumentuessa liikkeen vaikutuksesta. Ajoneuvoa voidaan joko ajaa, työntää taikka hinata kuvauksen aikana. Harmaasuotimien käyttö on yleistä pidemmän ja sopivamman valotusajan saavuttamiseksi.

Joissain M 'n S malleissa käytetään jopa ajoneuvokiinnityksen lähelle tulevassa kohdassa läpinäkyvää lasia jälkityöstön minimoimiseksi. Move 'n Shootin telineen kiinnittäminen autoon kestää yleensä yhdestä tunnista puoleentoista. Riippuen tietysti ajoneuvon luonteesta, joskus jotain helmalevityksiä ja puskureita joudutaan purkamaan kuvauksen ajaksi kunnollisen kiinnityksen takaamiseksi. Move 'n Shootin G1 jalusta voidaan viedä jopa 13 metrin päähän kohteesta 10 kilon kuormalla, jolloin se mahdollistaa varsin monipuoliset kuvakulmat raskaallakin kamerakalustolla. Yritykseltä löytyy myös monipuolinen valikoima erilaisia kiskokuljettimia, kamerapyörittimiä, gyroja, panoraamakameroita jne. Kaikkea tarpeellista liikkuvien kohteiden kuvaamiseen siis jopa helikopteria apuna käyttäen.

Move 'n Shoot vastaa kalustonsa vuokraamisesta, asennuksesta, konsultoinnista, ylläpidosta, ja irroituksesta. Myyntiä heillä tällä hetkellä ei ole. Vuokrahinnat ovat erittäin kalliita. On kuitenkin pidettävä mielessä että tällä kyseisellä asiakaskunnalla se ei ole yleensä rahasta kiinni. Asiakkainahan heillä ovat tunnetusti isot autotehtaat, elokuvateollisuus ja suuret mainostoimistot ympäri maailmaa. Valokuvauksen parissa elantonsa ansaitsevista isoista huippunimistä tunnetuin on ehkä Move 'n Shootia käyttävä saksalainen Rene Staud. Automerkeistä mainittakoot mm. Porsche, Ferrari, Lamborghini sekä Bentley. Nämä kaikki edellä mainitusta ovat tavalla taikka toisella olleet jossain vaiheessa tekemisissä Move 'n Shootin kanssa.

http://www.move-n-shoot.com/

t. Hannu