keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Zeiss Ikon sarjaan uusia tuotteita

Zeiss on julkistanut ihan äskettäin kolme uutta tuotetta. Mielenkiintoisin niistä on Zeiss Ikon SW, 35 millinen tarkkuustyökalu laajakulman ammattilaisille jotka eivät kompromisseihin helpolla sorru. Zeiss Ikon SW:hen sopivat kaikki ZM sarjan objektiivit, joista esimerkkinä vaikkapa tulossa oleva Distagon T* 2,8/15mm. Myös muut ZM sarjan laajisobiskat ovat suositeltavia kuten esim. T* Biogonit. (*Zeissin kaikkien aikojen MTF piirtoennätyksethän on rikottu nimenomaan näillä vehkeillä*). SW:n kiinnitys hyväksyy adapterilla myös M -bajonetilliset objektiivit. Varusteluisti bajonetin yläpuolella on tarkoitettu ensisijaisesti lisätähtäimelle, viereinen salamakenkä salamalle ja muille lisävarusteille.

Elektronisesti kontrolloitu metallinen suljin tarjoaa automaattimoodilla aikoja 1/2000 - 8 sekunnin väliltä ja manuaalisesti 1/2000 - 1 sekunnin välillä. Lisäksi manuaalissa on bulb mahdollisuus. Nopein salamasynkka on 1/125 sekuntia. Valotuksen kompensointi +/-2 pykälää 1/3 aukon tarkkuudella. Kamerassa on TTL tyylinen keskustapainotteinen mittaus. Herkkyyssäätö ISO 25-3200 1/3 aukon pykälin. Kameran runko on alumiinia ja kuoret magnesiumia, tuloksena on varsin kevyt paketti. Kamera painaa ilman objektiivia ainoastaan 395 grammaa.

Zeiss Ikon SW tarjoaa saman äärimmäisen korkean kuvanlaadun kuin Zeiss Ikonkin, ja se lyö laadullisesti monet digitaaliset kamerat. Kaikki Zeiss Ikon sarjan kilkkeet käyvät SW:hen siinä missä aikaisemmin esiteltyyn mittaetsinmalliinkin, sillä erotuksella että hankintahinta on mittaetsinversiota huomattavasti alhaisempi. (Zeiss Ikon SW tulee siis ilman perusversion high-tech mittaetsintä ja tällä sen hinta on saatu pidettyä alhaisempana.) Tehtaan listahinta on 799 euroa ilman arvonlisäveroa.

Samassa julkistuksessa esiteltiin Ikon sarjaan uusi erittäin kevyt (38 g) oikeakätinen lisäkahva ja "old school" -tyylinen nahkainen kameralaukku johon käyvät kaikki linssit 21 millisestä laajiksesta 50 milliseen normiputkeen saakka. Lisäkahva maksaa 75 euroa ja laukku 125 euroa, hinnat ilman alvia.

Zeiss Ikon uutuudet

t. Hannu

2 Comments:

Blogger Mikko J. Kalavainen said...

"Eivät kompromisseihin helpolla suostu.." Heh. Eikös se tuo "ei-etsintä-ei-mittaetsintä"-runko ole nimenomaan kompromissi, ja kovanlainen sellainen? Mie en tajua.
Tarkkuustyökaluksi en suostu ajattelemaan kameraa josta ei näe mihin tarkentaa.
Okei, oikea Ikoni on tarkkuustyökalu, M-Leica on samoin, Bessoistakin löytyy tarkkuustyökaluja, mutta sitä Bessaa mistä puuttuu nuo edellämainitut ei ikinä ole noilla sanoilla myyty.

Ja 799€ ilman ALVia? Mitä siitä tulee, piirun alle tonnin verolla? Ei hemmetti, ostaisin ennemmin käytetyn M6sen kuin tuon. Vaikka pelkkään laajiskäyttöönkin.

Onhan se kyllä perhanan nätti kamera. Varsinkin mustana.

3:17 ip.  
Blogger KENNONLÄMMITTÄJÄT said...

Jos käyttötarkoituksena on esim. pelkkä maisemakuvaus niin etsin on silloin melko turha kapistus. Joka tapauksessa kameraan joudutaan kiinnittämään ulkopuolinen tähtäin jolloin ainakin rajaamisen osalta mittaetsin jää turhaksi.

Hyvillä merkinnöillä 18 millinen Zeiss saadaan tarkennettua todella tarkasti ilman läpitähystystäkin.
Hyperfokaalisen tarkentamisen teoria vaan käyttöön ja hyvä siitä tulee. =D

t. Hannu

3:02 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home