sunnuntaina, elokuuta 06, 2006

Pelkkää kemiaa

Vuonna 1965 perustettu italialainen Condor Foto on erikoistunut studiokuvaajan ja elokuvantekijän erikoistarpeisiin. Valikoimista löytyy monipuolisesti erilaisia ratkaisuja esim. ammatikseen ruokaa kuvaaville henkilöille. Listalla on mm. keinotekoisia jääpaloja, oluen vaahtoa muodostava kemikaali, kahvihöyryn muodostavaa ainetta, hikoilevan pulloefektin muodostavaa nestettä ja paljon paljon muuta valokuvaajalle hyödyllistä materiaalia.

Kuvaustilanteessa varsinkin jää on hieman hankala tekijä johon Condorilta löytyy useita erilaisia ratkaisuja. Studiolamppujen aiheuttama lämpö usein sulattaa jään muutamassa minuutissa. Condor valmistaa erilaisia keinotekoisia jääpaloja ja kemikaalia joka veden kanssa reagoidessaan muodostaa jäähileen näköistä materiaalia jota voi ripotella kuvauskohteen päälle eikä tavara varmasti sula koskaan pois. Ja samaa efektiä voi käyttää vuodesta toiseen.

Aidon näköisten höyrykiharoiden saaminen kahviin ja ruokiin on tuottanut useasti päänvaivaa studiokuvaajalle. Konsteja on ollut monia. Jotkut ovat käyttäneet mm. palavia suitsukkeita ym. samankaltaisia palavia materiaaleja. Condor tarjoaa ko. ongelmaan erikoisemman ratkaisun. Mille tahansa pinnalle voidaan kaataa kahta eri kemikaalia jotka keskenään alkavat reagoimaan saaden aikaiseksi hyvinkin realistisen efektin. Efekti kestää pitkään, jopa useita minuutteja joten kuvaa on sangen helppo työstää.

Condor Foto

t. Hannu

P.S E-H-H löytyy nyt myös Blogilistalta, joten meidät voi myös tilata. Näin pysyt aina helpoiten ajantasalla.

1 Comments:

Blogger Mikko J. Kalavainen said...

Juu kiitti tuosta Listautumisesta, nyt onkin kaikki lukemisen arvoiset suomiblogit listalla, ei aina tarvitse tätä selaimen suosikkiviidakosta etsiskellä.

10:11 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home