torstaina, syyskuuta 14, 2006

Photokinassa Canonin pokkaritiskillä katseltavaa

Canon paljastelee uusia tuotejulkistuksiaan hiukan ennen Photokinaa. Kovasti huhuttu DSLR loistaa vielä poissaolollaan mutta pokkaririntamalle rynnistelee uutuuksia.

Powershot G7
Malli jatkaa jälleen yhdellä numerolla G-sarjalaisten linjaa. Prosumer-luokan pokkarissa on uutuutena tällä kertaa Digic III jylläämässä ytimenä. Tämän kautta luvataan G7:n ominaisuuksissa nopeampaa käynnistymistä ja käyttöä, tarkempaa ja vauhdikkaampaa automaattitarkennusta, kasvontunnistusta, kohinanpoistoa sekä tehokkuutta kuvien prosessointiin kamerassa, joka tarkoitaisi akkujen kestävän pidempään.

Kasvontunnistuksella luvataan helpotusta ihmiskuvaukseen, kameran arpoessa entistä paremmin mihin sen pitäisi tarkentaa. Samalla Digic III pyrkii katsomaan kasvojen valotukset kohdalleen. Tämän tarkennusmoodin lisäksi G7:ssa on 9-pisteen tarkennus AiAF moodissa ja yhden keskipisteen tarkennus.

ISO-arvoa on pumpattu ylöspäin, aina 1600:aan saakka. Vaikka kohinanpoistoa onkin kehitetty olen varsin epäileväinen tuon käyttökelposuudesta. On kuitenkin pidettävä mielessä että joissain tilanteissa kohinainenkin kuva on parempi kuin ei kuvaa laisinkaan. Kameran päälle on laitettu ISO-arvon muuttamista varten oma valintakiekko joka kuvista päätelleen näyttäisi mainiolta ratkaisulta. Auto-asennosta seuraavana on valinta Hi, jonka tulkkaisin tarkoittavan 1600:stakin nopeampaa ISOa. Käyttäjän kannalta kätevää jos haluaa vaihdella automaattitilan ja korkeimman mahdollisen ISOn välillä.

Kuvanvakaajan luvataan mahdollistavan 3 aukon verran hitaamman valotusajan ilman suurempaa vaaraa tärähtämiselle. Linssi on suhteellisen pimeä telepäässä joten kuvanvakaajalle tälläisessä on kyllä paikkansa.

G7 syö sisäänsä SD, MMC ja SDHC-kortteja tallentamaan kuvia, joita saa parhaimmillaan 10 megapikselin tarkkuudella. Salamakenkä ulkoiselle Speedlite-salamalle löytyy kuten aiemmistakin G-sarjalaisista.

Digital Ixus 850 IS
Hiukan pienemmällä pikselimäärällä (7.1Mp) varustettu kuin G7-malli mutta yhtäläisyyksinä on kuvanvakaaja sekä Digic III. Prosessori tuo tähän kameraan samoja ominaisuuksia tarkennuksen, ISOn, kohinanpoiston ja automaattitarkennusten suhteen kuin mitä muistakin julkistetuista malleista löytyy. Objektiivi on tavallista laajakulmaisempi (28mm kinokoossa) mutta heikkenee valovoimassa telepäässä kavereitaan rajummin (f5.8).

Digital Ixus i7
Ominaisuuksiltaan samantyylinen Ixus 850 IS:n kanssa. Tästä puuttuu kuitenkin kuvanvakaaja ja kamerasta on tehty fyysisiltä mitoiltaan isoveljeään pienempi. Digic III komentaa pikseleitä järjestykseen tässäkin mallissa.

Digital Ixus 900 Ti
Ti viittaa titaanipitoiseen runkoon, ja malli on näiden Ixusten lippulaivana tällä julkistuskerralla. Tämän pikselitehot ovat 10 megapikselin luokassa ja Digic III hyrrää tämänkin kameran sieluna.

Ixus-perheen kamerat käyttävät samoja muistikortteja kuin G7-mallikin: SD, MMC ja SDHC.

Digic III tekee näistä julkistuksista mielenkiintoisen. Pokkareihin tulee järkkäreissä käytettyä tarkennusjärjestelmää ja uusi prosessori esitellään ennen kuin sitä käyttävä DSLR on julkistettu. Kohinan vaikutus pokkarin kennossa on varmasti näkyvä mutta tässä vaiheessa voi vain spekuloida sitä kuinka paljon Digic III:n kohinanpoisto auttaa tilanteeseen. Ja kuinka paljon se tulee auttamaan seuraavien DLSR-kameroiden osalta tilannetta kun kennon koko on suurempi. Vai kompensoiko se vain kasvanutta pikselitiheyttä.

Nyt kun otettaisiin vielä niitä kuvia eikä aina odotettaisi seuraavaa ja parempaa kameraa. :)

t. Vesku