torstaina, syyskuuta 14, 2006

Tamronilta jokapaikan superzoom

Tamron julkistaa Photokinassa uuden yleiszoomin vajaakennoisille digitaalijärjestelmäkameroille. Linssin kulkee merkinnällä AF 18-250 F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro.

Jos kuvauskohteessa riittää valoa ja linssin hinta/laatusuhde tulee asettumaan sopivasti tulee tästä varteenotettava yleislinssi edullista mutta suurehkoa polttovälialuetta haluavalle. Makro-ominaisuus lisää hintaa mutta myös yleislasin käyttökelpoisuutta eri kuvauskohteisiin. Nähtäväksi jää kuinka paljon valovoiman lisäksi ominaisuuksien laadusta on tingitty tuon pokkarimaisen, yksi linssi joka hoitaa kaiken, lähestymistavan myötä. Pokkarista digitaalijärjestelmään siirtyvälle tälläinen linssi on todennäköisesti mieluisa ja myös sellaisille jotka eivät halua kantaa useampaa linssiä mukanaan.

t.Vesku

4 Comments:

Blogger oopa said...

Nyt kun Olympus julkaisi pokkarin kokoisen digijärkkärin ja markkinoille valuu näitä pokkarilinssejä (suttusoomeja), niin mikä on todellinen hyöty tällaisesta yhdistelmästä? Eikö se pokkari oikeasti olisi kätevämpi?

10:05 ap.  
Blogger KENNONLÄMMITTÄJÄT said...

No pokkarilla ja järkkärillä on vielä pitkä välimatka. Jos vaikka mietitään syväepäterävyyttä niin sen hallitseminen digipoketilla on miltei mahdotonta. Huonokin suttuzoomi pesee kuvanlaadussa parhaan digipokan. Lisäksi digipokkareiden kennot on hyvin pieniä ja resoluutiota tulee koko ajan vaan lisää. Se tietää kovaa suhinaa vähänkään hämärämmässä kuvausmaastossa missä herkkyyttä pitää nostaa..

t. Hannu

11:10 ap.  
Blogger oopa said...

Totta joka kommentti. Tuntuu vain, että kuluttajat ostavat järkkäreitä vain sen takia, että ne ovat järkkäreitä. Olisi kiva saada tilastotietoa miten ihmiset hankkivat halvimpii kuluttajamalleihin lisäobjektiiveja tai -varusteita.

12:25 ip.  
Blogger KENNONLÄMMITTÄJÄT said...

No helppo toi on arvata mitä niissä käytetäään. Ainakin alkuun. Sonyn A-100 vetäs japseissa Sonyn digijärkkärimyynnissä ihan suoraan kolmoseksi eikä siihen ole ollut alkuun kuin pari hassua omaa kittipötköä tarjolla. Markkinajohtaja Canonilla ja Nikonilla on omat suttunsa jotka myy kuin häkä. Honkkarissa Canonin 18-55mm kittiputkesta ois saanut 20 euron hyvityksen hinnassa, ehkä se on järkevämpi maksaa kuitenkin se 20 euroa kuin jättää suttu hyllylle. Yleensähän se eka ostos on monella joku 1.8 valovoimainen budjettistanu. Sen jälkeen usein mopodi karkaakin käsistä eikä paluuta enää ole...

t. Hannu

1:04 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home