perjantaina, huhtikuuta 21, 2006

Aitoa vai epäaitoa ruokakuvaa






















Moni on ihmetellyt miten studiokuvaajat on saaneet tehtyä studioissa näyttäviä ruokakuvia ja jäistä ja vedestä näyttäviä pysäytyskuvia. Tuossa aikaisemmin Hannu on esitellyt miten tehdään oikeilla aidoilla menetelmillä jäiden kanssa tuotekuva. Televisiossa on esim. Hyppönen & Enbuske experiencessäkin (ennen Juuson tuloa ohjelmaan) kyselty ovatko ruokakuvat aitoja. Tähän täytyy sanoa, että osa on ja osa ei. Itse olen joskus työstänyt feikkijääpaloilla drinkkikuvia ja niistä ei kukaan pystynyt sanomaan varmasti tehtiinkö ne aidoilla vai tekaistuilla jääpaloilla. Sääli vaan ettei minulla enään niitä kuvia ole tallella kun ne aikoinaan hävisi muutossa jonnekin. No mistä näitä feikkijäitä sitten saa? Tunnetuin valmistaja on Trengove studios inc. New Yorkista ameriikan mantereelta. Tämä kyseinen firma tekee elokuvia ja still-kuvauksia varten oikein näyttäviä tehosteita niin jäästä, vedestä, ruuasta ja juomista. Lisäksi he tekevät myös kuvauskäyttöön tarkoitettuja feikkikultaharkkoja ja jalokiviä. Trengoven tuotteita on käytetty erittäin paljon suurissakin mainosprojekteissa. Myös tilaustyönä tehtäviä vedenpärskähdyksiä jotka on tehty akryylistä ja joita voi käyttää useampaan kuvaukseen saa heiltä tilattuna. Useimmat ruokakuvaajat eivät kerro mitä kikkoja he ovat käyttäneet tehdessään ruokakuvia. Kuitenkin tunnetuimpia menetelmiä on esim. kahvikuppiin fairyn laittamista jolla saadaan aidoissakin kuumassa kahvissa olevia kuplia. Myös hyvin yleisesti käytetään majoneesin korvikkeina liimaa ja vesipisaroiden kohdalla venelakkaa ja glyseriiniä. Kuitenkin paljon kuvaavan on parempi hyödyntää jo näitä firmoja jotka tekevät aidon näköistä feikkiruokaa koska ajan mittaan säästää paljon työajoissa. Mistä muusta materiaalista näitä feikkiruokia tehdään? No muovin lisäksi on lasi yleisesti käytössä ja Trengovella löytyy myös kumijääpaloja jne. Ennen yritettiin piilotella näitä kikkoja mutta nykypäivänä feikkaaminen ruokakuvissa on sääntö kuin poikkeus. Varsinkin kun ruuan valmistaminen on ammattikokin tekemänä kuvauksia varten kallista ja erityisesti HIDASTA, niin näyttävää lopputulosta halajavan on annettava tässä asiassa periksi.


Trengove studioiden kotisivut


Tuotteiden hinnasto

t. Pauli