keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Nikon D90 tulee

Se 09.08.2006 julkaistava Nikonin 10.2 megapikselin uutuus on mallimerkinnältään Nikon D90. Uutuuden muista ominaisuuksista ei ole tarkkaa tietoa mutta välimuisti on kuulemma nopeampi kuin esim. D70 malleissa. Hintaluokka-arvio on tonnin luokassa. Huhujen mukaan D90 kamerassa on 11-pisteen automaattitarkennus.



t. Pauli

PS. Mikäli Interfoton "lipsautus" on feikkiuutinen niin miksi Nikon haluaa levitellä vääriä uutisia kun muut valmistajat eivät vääriä huhuja itse laita eteenpäin. Odotetaan nyt kuitenkin sinne 9. päivä elokuuta asti ja katsotaan oliko tosi vai feikki tämä Interfoton "lipsautus".

8 Comments:

Blogger Mikko J. Kalavainen said...

Tulikin D80. Hiukan jopa pettymystä ilmassa.
http://www.engadget.com/2006/07/26/nikon-d80-pics-revealed/

9:09 ap.  
Blogger KENNONLÄMMITTÄJÄT said...

Saattaa olla, että tulee sekä D80 ja D90 kun kerran netissä liikkuu myös D80 kuvia. Interfoto kuitenkin on yksi "virallinen" Nikonin edustaja suomessa ja miksi he perustaisivat D90 sivut jos sitä ei tulisi ja vielä se, että kehottavat ottamaan yhteyttä D90 mallin osalta viittaa vahvasti D90 mallin olemassaoloon. Kuitenkin virallinen julkistamispäivä on 9.8.2006 jolloin viralliset tiedot tulee. Mikon kommentti on vielä ennenaikainen kameran tiedoista.

t. Pauli

t. Pauli

12:31 ip.  
Blogger Mikko J. Kalavainen said...

Tosin Interfotolla on ollut noita "arvailu"sivuja jo aiemminkin, D2Xstä oli ihan puhdasta spekulaatiota ja taisihan siellä olla D3X ja D90 jo ennen D200sen julkistusta.

Dpreviewin foorumilta 11kuukauden takaisessa D200-aavistelu-threadissä on linkki tuohon D90-sivuun muuten. Silloin sen oli tarkoitus olla täydenkennon kamera muistaakseni.

Varsinkaan kun enää ei mainita D90stä mitään missään, näyttää siltä että ovat tulleet tajuihinsa, tuon kuvankin urli ohjautuu D200sen sivulle.
Turusen Totti ja pojat siellä on taas unelmoineet.

1:05 ip.  
Blogger KENNONLÄMMITTÄJÄT said...

Ensimmäisen kerran minä kuulen, että Interfotolla on feikkisivuja ollut. Mitä hyötyä Nikonille on siitä, että oman tuotteen vahva myyjä vedättäisi. Se koituu silloin haitaksi omille Nikonin markkinoille.

t. Pauli

1:17 ip.  
Blogger KENNONLÄMMITTÄJÄT said...

Mikko kun sinä olet siellä foto-Saarisella töissä niin teillähän on Nikon edustus. Onko sinulla mitään faktaa tarjota näistä Nikon julkistuksista vai pimittääkö Nikon niitä jälleenmyyjiltä?

1:23 ip.  
Blogger Mikko J. Kalavainen said...

No ei Nikonilta kauppiaille tule informaatiota oletusarvoisena kuin muutaman päivän sen jälkeen kun ne on itse dpreviewistä lukenut. Tietty jos jaksaa soitella ja piinata niitä niin saattaahan niiltä lipsahtaa tiedonmurusia, mutta useasti nämä Suomen pään tyypit tuntuvat olevan ihan yhtä pihalla kuin me muutkin. Tästä tapauksesta tiedettiin päivää ennen kuin tuli nettiin, että "jotain uutta tulee kuun vaihteessa".
Interfoton markkinointitaktiikoita on joskus ihmetelty mekin. Eiköhän noissa ole taustalla se että haluavat olla mahdollisimman "reunalla" uutisten kanssa, ja joskus on nähty tuo lievä ennakointi, eli että laitetaan kaksi spekulaatiosivua joista toinen sitten poistetaan kun tiedetään varmaksi. Silloin jää kuva että "täältä sen kuulin ensin". Tai jotain, ei oikein osaa sanoa.

Tosin on muistettava että monesti on tainnut olla oikeassakin Interfoto, että ei sitä ihan kokonaan kannata lytätä.

1:59 ip.  
Blogger Mikko J. Kalavainen said...

Arkipäiväähän kamerakauppiaalle on se että asiakas lukee netistä uudesta kamerasta ja soittaa sitten meille ja maahantuojalle että koskas sitä uutuutta saa, jolloin molemmat antavat vastaukseksi "häh mikä uusi kamera?". Paitsi jos töissä luetaan innokaasti foorumeita ja juorusivuja. ;D

2:00 ip.  
Blogger Mikko J. Kalavainen said...

Täytyy vielä tähän avautumisen loppuun sanoa että itsekin veikkasin D90stä nimeksi uudelle kameralle. Ja mitä tuosta D80sta kuvien perusteella voi arvailla niin en voi kuin toivoa D90sta (tai D60sta). Aijai, jospa saisin kameran jossa olisi 6-8 miljuuna pikseliä ja parempi etsin ja toimisi KUNNOLLA Nikonin wanhat lasit, niin avot, johan lähtisi D70S kaatikselle.

9:21 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home