perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Juza Nature Photography

Voi veljet! "Toimivalla" internet yhteydellä varustetun huushollin löytäminen ulkomailla voi olla joskus todella hankalaa. Nykyinenkin tilanne voi olla vain väliaikainen, asuimme jo kuukauden luxus luokan kämpässä jossa piti olla nettiyhteys ja itse asiassa olikin mutta ko. palveluntarjoajalla oli jonkin sortin ongelmia javascripteissa joita betabloggerin asetukset kaipaavat. Tästäpä johtuen on on ollut omalla kohdallani kirjoittelun suhteen hyvn rauhallista E-H-H:n suhteen. No "lomalla" nyt on ollut aikaa valokuvata rauhassa ja pohdiskella mitä seuraavat jutut tulevat käsittelemään. Pyrin nyt jatkossa siihen että kerron mielenkiintoisia juttuja valokuvaamiseen liittyen taas miltei päivittäin, mikäli nykyiset nettiyhteydet vaan sen sallivat. Eipäs jaaritella yhteen sen enempää vaan käydään itse asiaan.

"Juza" on vuona 1985 Italiassa syntynyt kaveri joka kuvaa ammatikseen luontoa. Luonnon kuvaamisen hän on aloittanut vasta vuonna 1999 Nikon N60 filmikamerallaan. Aluksi harrastus liittyi pelkästään lajien taltioimiseen sellaisena kuin ne kuvaustilanteessa olivat mutta myöhemmin kuvaan on astunut myös kuvan sisällön laatuun liittyvien asioiden parantaminen. Nykyään Juza panostaa kaikkensa ammatimaisempaan rajaukseen ja kuvissa suuremman kolmiulotteisuuden saavuttamiseen. Juza mainitsee suurimpana inspiraationaan NPN:n, (Nature Photographers Network) erään maailman laajimmista nettikommuuneista joka on keskittynyt pelkästään luntokuvaamiseen. Juza toimii nykyisin kyseisellä sivustolla lintukuvagallerian moderaattorina.

Juzalla on myös Canon Pro Servicen jäsenyys mikä tarkoittaa sitä että hän on täysammattilainen mitä tulee luontokuvaukseen. Luonnollisesti tämä myös merkitsee sitä että miehen nykyinen kalusto koostuu pääsosin Canonin laitteista. Tämä ei tarkoita sitä että mies olisi fakkiutunut totaalisesti yhteen merkkiin vaan kavereiden Olympukset ja Nikonit ovat säännöllisesti kenttätesteissä aina kun siihen tarjotaan hänelle vaan mahdollisuus.

Se mikä Juzan nettisivuilla on parasta niin kaveri kertoo ihan auliisti mistä hyvät kuvat koostuvat, mitkä ovat ne tekniset salaisuudet laadukkaiden kuvien taustalla. Mikäs sen parempaa kuin kuunnella tämän nuoren ammattilaisen vinkkejä niin pääsee itsekin nopeammin sisälle kuvaamisen yksityiskohtaisempiin nyansseihin.

Juzan kuvat koristavat monen Italialaisen nettisivuston artikkeleita. Eikä printtimediakaan ole miehen töitä sivuuttanut. Kuvia löytyy lukemattomista Italialaisista luontoa käsittelevistä lehdistä. Yksi antoisimmista Juzan nettisivuilla olevista artikkelisarjoista liittyy kuitenkin juuri itse luonnon valokuvaamiseen. Neljään osaan jakautuvassa sarjassa keskitytään kalustoon, käytännön kuvaamiseen luonnossa, kuvien jälkityöstöön ja Juzan käyttämän laitteiston tarkempaan arviointiin sekä esittelyyn. Paljon mielenkiintoista asiaa useiden tuntien tutkiskeluun siis. Paljon tekniikkaa ja vielä enemmän todella laadukkaita luontokuvia.

t. Hannu

www.juzaphoto.com