keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Celebrating Ability

Nopasen Vesku on vähän jäävi puhumaan omasta ensimmäisestä valokuvanäyttelystään joten otan näppäimistön tässä vaiheessa kouraani ja esitän nöyrimmän pyyntöni. Jos joku Teistä lukijoista tietää hyvän paikan missä voisi järjestää valokuvanäyttelyn Dysmeliaa koskien niin informoikaahan meitä mahdollisimman pikaisesti.

Vesku on tehnyt todella upeita kuvia Dysmeliasta, vammasta jonka syntyperää ei tarkalleen ottaen tiedetä. Dysmelialla tarkoitetaan synnynnäisiä raajojen epämuodostumia.

Vammaisuuden aste vaihtelee vaurion laajuudesta riippuen: vamma voi olla vain yhden sormen epämuodostuma, mutta se voi olla myös molemminpuolinen ylä- ja alaraajapuutos. Usein käsi on epämuodostunut tai käsivarresta puuttuu osa. Ihmiset kokevat vammansa hyvin eri tavalla, vaikka vamman vaikeusaste olisikin sama. Suomessa syntyy vuosittain 60-80 lasta, joilla on dysmelia. Yleensä kyseessä on pieni epämuodostuma, vaikeita raajapuutoksia on vain muutamalla lapsella.

Näyttelyn on nyt alkuun sponssannut Satama. (www.satama.com) ja sen ensiesiintyminen on ArtSpacessa jonka webbi-ilmentymä on artspace.satama.com . Näyttely on tuolla ArtSpacen tilassa tammikuun alkuun jonka jälkeen sille on tarkoitus etsiä uusi paikka. ArtSpace ei valitettavasti ole julkinen paikka.

Seuraavasta paikasta on aloitettu Invalidiliiton Harvinaiset -yksikön kanssa keskustelut mutta olisi jopa suotavaa jos tulisi paljonkin tarjouksia paikoista jonne näyttelyn voisi viedä. Sellaisia julkisia paikkoja mihin muutkin pääsisivät rauhassa tutustumaan kuviin. Isoimmat vedokset näyttelyssä ovat kokoluokkaa 40x40 cm.

Näyttelyn voi toki katsoa läpi netissäkin: Celebrating Ability

t. Hannu

3 Comments:

Blogger Jere said...

Yksi paikka voisi olla Mikkelin valokuvakeskus.

7:18 ip.  
Blogger Mikko Joona said...

Valokuvakeskukset ovat tosiaan kyselemisen arvoisia: http://www.valokuvakeskus.fi/

Tietenkin myös kirjastot ja muut julkiset tilat.

6:12 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Toivottavasti paikka löytyy, koska tämä setti vaatii kyllä pikku jalustalle nostamisen. Erittäin asiallisia ruutuja!
Hieno meno!

8:36 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home